Rezanje keramičnih ploščic

22.02.2009 21:02
1. Ploščico vstavimo na napravo za rezanje ploščic in označbo, kje moramo ploščico prerezati, poravnamo z orodjem za rezanje. Rezilo povlečemo po označbi – s tem na površini ploščice v glazuro naredimo ravno brazdo.

2. V drugem koraku ploščico prelomimo na dvoje – ročico naprave za rezanje potisnemo navzdol in ploščica se bo prelomila. Pozor: pri rezanju si nadenimo varnostna očala.

3. Oster rob na mestu reza zgladimo z brusnim papirjem.

(Vir: Topdom)
 

Pri neravnih rezih

06.03.2010 00:03
Za izrezovanje nepravilnih oblik ali okroglin uporabimo ščipalke za keramiko, s katerimi kos za kosom odščipnemo manjše delčke ploščic, dokler ne dobimo želene oblike. Pri okroglih izrezih je najenostavneje uporabiti vrtalni stroj z okroglim nastavkom za vrtanje v keramiko.
Komentiraj
  • 0/1000
materijali logo

Projekt materiali ne odgovarja za nobene zunanje povezave na ali iz uradne strani. Vsaka zunanja stran. ki jo obisčete tako, da kliknete na povezavo, je zunaj območja kontrole materiali in jo obiskujete na lastno odgovornost. Če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to sporoičite na info(at)materijali.eu.

NAZAJ NA VRH
Powered by Zend Framework
Copyright © 2007-2014  Mediar Agency, Ljubljana   |   Vse pravice pridržane.   |   Zadnjič osveženo: Thu Dec 04 15:25:51 2014 CET   |   Trenutno aktivni uporabniki : 81