Osvežitev kopalnice z zamenjavo posameznih ploščic

30.09.2009 18:09
Ste naveličani videza vaše kopalnice, pa se ne želite spustiti v popolno obnovo? Poskusite kopalnico osvežiti z zamenjavo le nekaterih ploščic! Enoličnemu prostoru lahko z nekaj ustvarjalnosti in poguma vdahnemo nov duh in ga preobrazimo v moderno oazo sprostitve.


1. Naredimo načrt, katere ploščice bomo zamenjali z drugimi. Nove ploščice naj bodo enake velikosti kot tiste, ki jih bomo odstranili. Bodimo pozorni, da se bo videz novih ploščic skladal z ostalimi elementi v kopalnici.

2. Okoli ploščic, ki jih bomo odstranili, s posebnim nožem za praskanje fug odstranimo staro fugirno maso.

3. Ploščico s kladivom razbijemo, delce pa odbijemo s sekačem in kladivom. Pazimo, da ne poškodujemo okoliških ploščic. Odstranimo tudi ostanke lepila in fugirne mase.

4. Z zobato lopatico na čisto podlago nanesemo enakomeren sloj lepila za ploščice. Na lepilo postavimo ploščico in jo previdno pritisnemo ob podlago.


5. Na enak način obdelamo še ostale ploščice, ki jih nameravamo zamenjati. Pustimo, da se lepilo popolnoma posuši – običajno je za to potrebnih 24 ur.

6. Ko je lepilo suho, po navodilih proizvajalca zmešamo fugirno maso. Pri izbiri fugirne mase pazimo na barvo – izberemo odtenek, ki se bo skladal s preostalimi fugami. V fuge jo (diagonalno na stike ploščic) nanesemo s pomočjo gumijaste lopatice. Reže fug morajo biti popolnoma zapolnjene.

7. Odvečno fugirno maso najprej odstranimo s gumijasto lopatko. Po fugiranju, ko masa postane delno suha, ploščice obrišemo z vlažno gobo, ki jo med delom večkrat splaknemo z vodo in ožmemo. Na koncu površino ploščic spoliramo še s suho bombažno krpo.

(Vir: Topdom))
 

Nasvet:

06.03.2010 00:03
Dokler lepilo ne začne delovati, je možno lego ploščice še popravljati. Za enakomeren razmik od okoliških ploščic si pomagamo s plastičnimi distančniki v obliki križca, ki jih vstavimo ob rob ploščice
Komentiraj
  • 0/1000
materijali logo

Projekt materiali ne odgovarja za nobene zunanje povezave na ali iz uradne strani. Vsaka zunanja stran. ki jo obisčete tako, da kliknete na povezavo, je zunaj območja kontrole materiali in jo obiskujete na lastno odgovornost. Če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to sporoičite na info(at)materijali.eu.

NAZAJ NA VRH
Powered by Zend Framework
Copyright © 2007-2014  Mediar Agency, Ljubljana   |   Vse pravice pridržane.   |   Zadnjič osveženo: Thu Dec 04 15:25:51 2014 CET   |   Trenutno aktivni uporabniki : 90